Natura în culori

Ariile protejate de pe Valea Arieşului reprezintă casa a peste 1000 de specii de plante şi animale. Cu răbdare şi în linişte, pe urmele lăsate de animale, cu binoclul la ochi şi cu aparatul de fotografiat în mână, pe cărările Apusenilor sau prin pajiştile de pe dealurile Turzii, poţi descoperi o altă lume şi alte moduri de viaţă. Orice plimbare în natură se poate transforma într-o adevarată aventură, plină de surprize la tot pasul.

In luna Mai 2017, am inceput amenajarea potecii tematice “Natura in Culori”, în rezervaţia naturală Scăriţa-Belioara. Am defăşurat activităţi de amenajare a potecii şi a traseelor turistice, refacerea marcajelor turistice, realizare si amplasare panouri informative, amenajare locuri de popas. Activităţile au fost realizate prin implicarea voluntară a iubitorilor de natura din Turda şi împrejurimi. (Vezi detalii: eveniment facebook)

Potecile tematice se deosebesc de alte tipuri de poteci turistice, prin existenţa unor panouri informative amplasate de-a lungul potecii. Amenajate cu grijă, potecile tematice pot deveni instrumente valoroase de educaţie pentru „lecţii în aer liber” sau pur şi simplu o modalitate de a transforma o drumeţie obişnuită într-o experienţă inedită şi memorabilă.” (Alin Roşca, coordonator proiect)

Mai multe informatii: Poteca tematica “Natura in Culori” – Rezervatia Naturala Scarita-Belioara


În perioada Iunie – Septembrie 2017, vor fi organizate mai multe activităţi educative pe poteca tematica (drumeţii, activităţi de observare, ateliere educative). Activităţile sunt adresate în principal tinerilor din Turda şi din comunele de pe Valea Arieşului, dar şi copiilor şi turiştilor aflaţi în vacanţă în comunele situate în vecinatatea sitului Natura 2000 Trascău.

„Activităţile tematice pentru cunoaşterea naturii contribuie la o mai bună înţelegere a importanţei rezervaţiilor naturale pentru comunităţile locale şi oferă un suport pentru dezvoltare turistică responsabilă. Sunt multe poveşti de spus şi multe comori ascunse în aceste locuri, care aşteaptă să fie descoperite …” (Alin Roşca, coordonator proiect)


Activitatile sunt realizate in cadrul proiectului “Descoperă ariile protejate de pe Valea Arieşului”, proiect coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” şi realizat în parteneriat cu Administraţia Natura 2000 Trascău. Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL Romania, în cadrul componentei Arii protejate a programului Spaţii Verzi.

Informaţii suplimentare:
Junior Ranger POTAISSA (program coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa”)
Tel. 0744.678674, e-mail: potaissa@juniorranger.ro, web: www.juniorranger.ro, Facebook

{oziogallery 194}

Dă mai departe ...

Postari similare