Aventura Junior Ranger 2017


Duminică, 11 iunie 2017, juniorii din Turda si imprejurimi au pornit in Aventura Junior Ranger. Activitatea s-a desfăşurat sub forma unei drumeţii în rezervaţia naturală Cheile Turzii.

Scopul activitatii a fost unul educativ-recreativ şi au fost pregatite si finalizate mai multe probe, cum ar fi orientarea cu busola şi harta pe poteca tematică „Detectivii naturii”, completarea caietului educativ „Junior Ranger” şi parcurgerea unui traseu de escaladă. La final, toti participantii au primit insigna şi certificatul Junior Ranger.

PROGRAM:

09:00 – 10:00 – Înscriere şi antrenament la orientare (poligon-test)
10:00 – 12:00 – Traseu de orientare pe poteca tematică
12:00 – 13:00 – Completarea caietului educativ „Junior Ranger”
13:00 – 13:15 – Decernarea certificatelor Junior Ranger
13:30 – 16:00 – Traseu de escaladă

Pentru juniorii cu telefon mobil, juniorii din Alba au pregatit o aplicatie in care este inclusa si poteca tematica “Detectivii naturii” din Cheile Turzii, unde s-a desfasurat proba de orientare.
Aplicatia poate fi descarcata de la adresa: www.albamont.ro/JuniorRanger.apk si se poate instala pe telefon cu Android. Descarca aplicatia si incepe aventura !!!

Informaţii suplimentare:

Junior Ranger POTAISSA (program coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa”)
Tel. 0744.678674, e-mail: potaissa@juniorranger.ro, web: www.juniorranger.ro, Facebook


“Activităţile educative pentru cunoaşterea şi protecţia naturii contribuie la o mai bună înţelegere a importanţei rezervaţiilor naturale pentru comunităţile locale şi oferă un suport pentru dezvoltare turistică responsabilă. Parcurgerea potecilor tematice oferă posibilitatea unor „lecţii în aer liber” pentru copii sau pur şi simplu o modalitate de a transforma o drumeţie obişnuita intr-o experienţa inedita şi fascinanta.” (Alin Roşca, coordonator proiect)

Activitate realizată în cadrul proiectului Descoperă ariile protejate de pe Valea Arieşului, proiect coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” şi realizat în parteneriat cu Administraţia Natura 2000 Trascău. Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL Romania, în cadrul componentei Arii protejate a programului Spaţii Verzi.

Junior Ranger “Potaissa” este un program educativ adresat tinerilor din Turda şi împrejurimi. Prin organizarea de activităţi pentru cunoaşterea şi protecţia naturii şi prin realizarea de poteci tematice, se urmăreşte diversificarea activităţilor educative şi de recreere la nivel local.

Dă mai departe ...

Postari similare