Junior Ranger TV (proiect 2018)

Descoperă, învață și protejează natura cu Junior Ranger TV !!!

Junior Ranger TV este un proiect de informare și promovare a activităților educative și recreative, desfășurate în natură. Vor fi realizate și promovate diferite materiale pentru cunoașterea si protecția naturii și a importanței rezervațiilor naturale pentru dezvoltarea responsabilă a comunităților locale.


Junior Ranger TV (www.tv.juniorranger.ro) își propune să devină o platformă online dedicată promovării activităților educative și recreative desfășurate în natură, precum și a inițiativelor pentru protecția și conservarea biodiversității.
Website-ul are la bază canalul Youtube cu același nume, și au fost create și asociate paginii web, conturi pe diferite rețele sociale (FacebookGoogle +Instagram).
Sectiunea TV, cuprinde 1 playlist (Junior Ranger TV) ce va fi actualizat periodic si 2 playlist-uri permanente (unul pentru promovarea activităților educative, iar altul pentru promovarea potecilor tematice si altor trasee educative). De asemenea, vor fi prezentate și recomandate și alte materiale disponibile pentru vizualizare pe internet (canale youtube, albume foto, filme și reportaje, articole, etc) care pot oferi sugestii si modele pentru organizarea de activități similare.

Junior Ranger “Potaissa” este un program educativ adresat tinerilor din Turda şi împrejurimi.
Timp de 20 de ani, am organizat numeroase activități pentru cunoașterea și protecția naturii, iar prin realizarea de poteci tematice am urmărit diversificarea activităţilor educative şi de recreere la nivel local.
Și în acest an vor fi organizate diferite activități educative tematice sub forma de excursii, concursuri, activități de observare și ateliere educative. Activitățile sunt adresate în principal copiilor și tinerilor din Turda și din comunele de pe Valea Arieșului, dar şi copiilor şi turiştilor aflaţi în vacanță în comunele situate în vecinătatea sitului Natura 2000 Trascău.
Vom desfășura și diferite activități de întreținere si reamenajare a potecilor tematice și a traseelor turistice, activități ce vor fi realizate prin implicarea voluntară a iubitorilor de natura din Turda şi împrejurimi.

„Prin activitățile și materialele ce vor fi realizate în cadrul proiectului, dorim să promovăm rolul activităţilor de tip Junior Ranger în rândul comunităţilor locale, dar şi a vizitatorilor şi turiştilor, atât ca programe educative, dar şi ca activităţi model pentru dezvoltarea unor pachete ecoturistice locale (programe de turism pentru familii, programe tematice de cicloturism, drumeție, fotografie, observarea plantelor şi animalelelor)” Roşca Alin, coordonator proiect

Proiectul Junior Ranger TV este coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” şi realizat în parteneriat cu Administraţia Natura 2000 Trascău. Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL Romania, în cadrul componentei Arii protejate a programului Spaţii Verzi.

Informaţii suplimentare: Junior Ranger TV
Tel. 0744.678674, e-mail: tv@juniorranger.ro, web: www.juniorranger.ro, facebook

Activitati Junior Ranger 2018Dă mai departe ...

Postari similare