Detectivii naturii in Cheile Turzii (video)


Traseul se află în rezervaţia naturală Cheile Turzii, în pădurea Vapa. Principala cale de acces auto se face din DN75 (Turda – Câmpeni), din care se desprinde un drum local spre satul Cheia, care apoi continuă până cabană, la intrarea din aval a cheilor. Din Turda, pe jos se poate ajunge pornind din centrul oraşului, fie prin localitatea Sănduleşti, fie pe drumul de culme numit „Drumul Domnilor“ (2 ore de mers pe jos). Intrarea în poteca tematică se face de la cabana Cheile Turzii, pe punctul roşu spre Crucea Sânduleştilor.

Lungime: 1 km; Diferență de nivel: 200 m
Durată: 2-3 ore (inclusiv activitate de interpterare)
Traseu accesibil tot timpul anului.
Poteca tematică se suprapune parţial pe traseul turistic Circuitul Cheilor Turzii, traseu marcat cu punct roşu. Atenţie !!! Pe traseu nu există surse de apă potabilă ! Traseul străbate pante înclinate şi alunecoase !

Amenajarea traseului a fost realizata in anul 2015, în cadrul proiectului „Junior Ranger … Aproape de natură”, organizat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” şi Administraţia Natura 2000 Trascău. Proiectul a fost finanţat de Fundaţia Pentru Parteneriat şi MOL Romania, în cadrul componentei Arii protejate a programului Spaţii Verzi


Informatii suplimentare:  Cheile Turzii – poteca tematică „Detectivii naturii”


Dă mai departe ...

Postari similare