SAP2018 pe Valea AriesuluiFundația de Ecologie și Turism „Potaissa” și Administrația Natura 2000 Trascău, au organizat diferite activități în Săptămâna Ariilor Protejate, un eveniment național care aduce NATURA mai aproape de public!

Activități desfășurate:

8-14.10.2018 (Luni-Duminică) – Expoziția „Descoperă ariile protejate de pe Valea Arieșului” (Turda, Muzeul de Istorie). In cadrul expoziției vor fi prezentate informații despre arii protejate, poteci tematice educative și activități educative desfășurate în cadrul programului Junior Ranger

9.10.2018 (Marți) – Junior Editor – realizare de materiale foto-video despre activitățile educative desfășurate în anul 2018.

10.10.2018 (Miercuri) – Potecătorii – Activitate de întreținere și reamenajare poteci tematice.

11.10.2018 (Joi) – Masa rotundă „Rolul potecilor tematice în educația pentru cunoașterea naturii” (Turda, Muzeul de Istorie). Activitate adresată cadrelor didactice din Turda și împrejurimi, custozi de arii protejate și altor persoane interesate.

12.10.2018 (Vineri) – Junior Ranger TV – prezentare materiale foto-video, realizate la activitățile educative desfașurate în anul 2018

13.10.2018 (Sâmbătă) – Tura în jurul cheilor – activitate cicloturistică

13-14.10.2018 (Sâmbătă-Duminică) – Descoperă comorile naturii – Activitate desfășurată în situl Natura 2000 Trascău

Activitațile locale din Turda și Valea Arieșului, sunt organizate în cadrul proiectului Junior Ranger TV, proiect realizat de Fundatia Potaissa (Junior Ranger) și Administrația Natura 2000 Trascău. Partener local: Muzeul de Istorie Turda.

Informaţii suplimentare:
Junior Ranger POTAISSA (program coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa”)
Tel. 0744.678674, e-mail: potaissa@juniorranger.ro, web: www.juniorranger.ro, Facebook


În perioada 8-14 octombrie 2018, are loc Săptămâna Ariilor Protejate, eveniment la care s-au alăturat mai multe administrații de arii protejate din România. Evenimentul se desfășoară în 18 județe (Mehedinti, Ilfov, Satu Mare, Cluj, Covasna, Suceava, Brașov, Alba, Vrancea, Arad, Dâmbovița,  Vrancea, Neamț, Gorj, Bihor, Hunedoara, Caraș-Severin), activitățile desfășurându-se în parcuri naționale, naturale, situri Natura 2000, geoparcuri și rezervații naturale.

Săptămâna Ariilor Protejate este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activități diverse (expoziții de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecții de filme, excursii ghidate în arii protejate, activități de educație ecologică, concursuri,etc). Evenimentul face parte din proiectul “Oameni pentru Natură”, implementat de ProPark Fundația pentru Arii Protejate și finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de evenimente adresate publicului larg.

Mai multe informații: www.saptamananaturii.ro / Facebook/SaptamanaAP


Dă mai departe ...

Postari similare