Urme în natură (video)


Cu răbdare şi în linişte, urmărind paşii sau urmele lăsate de animale, poţi descoperi o altă lume şi alte moduri de viaţă. Orice plimbare în natură se poate transforma într-o adevarată aventură, plină de surprize la tot pasul. Peste tot există urme de viaţă.

Pentru plante şi animale, natura înseamnă casa şi familia lor. Dacă vrem să învăţăm şi să le înţelegem modul de viaţă, trebuie să deschidem bine ochii şi să observăm tot ceea ce este în jurul nostru. Protejarea naturii depinde şi de modul în care noi toţi vom reuşi să avem grijă de locurile pe unde trecem și să avem grijă de plante şi animale.

Dacă iubiţi natura şi doriţi să vă petreceţi timpul liber într-un mediu liniştit, observarea naturii poate deveni un hobby mult mai interesant, dacă vei dori să descoperi diferite specii de plante sau animale, fenomene ale naturii, sau peisaje deosebite.

Activitatea de observare si interpretare a naturii este o activitate relaxantă, dar şi foarte serioasă în acelaşi timp. În activităţile de observare, informaţiile sunt consemnate în fişe de observaţie, care ne sunt de mare ajutor pentru gestionarea și interpretarea eficientă a datelor şi imaginilor colectate.

Bucuraţi-vă de excursia voastră în natură, însă fără a distruge plantele și fără a deranja viaţa animalelor sălbatice. Te așteptăm alături de noi la activități juniorești, pline de natură și aventură !

Material editat în cadrul proiectului JuniorRanger.RO, proiect realizat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” şi C.E.T.M Albamont. Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, în cadrul componentei Arii protejate a programului Spaţii Verzi.


JuniorRanger.RO este o platformă interactivă, dedicată promovării activităților educative pentru cunoașterea naturii, precum și a inițiativelor pentru protecția și conservarea biodiversității.

Informaţii suplimentare:
Junior Ranger POTAISSA (program coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa”)
Tel. 0744.678674, e-mail: potaissa@juniorranger.ro, web: www.juniorranger.ro, Facebook


Dă mai departe ...

Postari similare