JunioriVara 2013


Descoperă rezervaţiile naturale cu Junior Ranger !

În împrejurimile Turzii, din zonele joase de pe malul Arieşului şi lunca Mureşului, până pe crestele înalte ale munţilor Apuseni (Trascău, Muntele Mare), au fost puse sub protecţie peste 30 de rezervaţii naturale, multe din ele fiind incluse în reţeaua europeană de arii protejate Natura 2000.

Peste 1000 de specii de plante, animale şi păsări trăiesc zilnic în jurul nostru, în ariile protejate din împrejurimile Turzii, multe specii fiind protejate la nivel european, unele foarte rare, iar altele unice în lume.

Pentru a contribui la dezvoltarea metodelor şi activităţilor educative pentru cunoaşterea patrimoniului natural din împrejurimile Turzii, la sfârştul anului 2012, am finalizat programul pedagogic-model „Junior Ranger Potaissa”
Cu ajutorul manualului „Junior Ranger”, vei putea descoperi la pas, principalele habitate din zonă (împrejurimile Turzii, valea Arieşului) şi vei afla informaţii interesante despre aproape 100 de specii de plante şi animale reprezentative şi despre rezervaţiile naturale în care acestea trăiesc. De asemenea, vei mai găsi şi idei pentru organizarea şi desfăşurarea de activităţi educative în natură

Pachetul educativ este completat cu harta rezervaţiilor naturale din zonă, iar pentru activităţile de teren punem la dispoziţie şi continuăm dezvoltarea altor materiale educative şi instrumente utile, care sunt gândite şi adaptate pentru a creşte atractivitatea şi eficienţa acestor activităţi educative.

Program pedagogic Junior Ranger v.1.0
autori: Simona Bolboaca, Alin Rosca – Fundatia Potaissa, 2012

Coperta 1-3.Introducere 4.Rezervatii 5.Specii 6.Activitati

Pe parcursul anului şcolar 2012-2013, materiale educative au fost prezentate publicului interesat (tineri, cadre didactice, custozi de arii protejate, reprezentanţi ai administraţiei locale, etc) cu scopul de a promova şi imbunătăţi metodele şi activităţile educative pentru cunoaşterea naturii şi de a facilita utilizarea pachetului educativ. Pe parcursul lunilor de vară vom desfăşura mai multe activităţi educative de teren.

“Prin activităţile planificate ne propunem să îmbunătăţim metodele şi activităţile educative pentru cunoaşterea naturii, realizate pe parcursul anilor în cadrul programului Junior Ranger “Potaissa”. În acest sens, vom parcurge diferite trasee educative, atât în vederea realizării de trasee tematice în Situl Natura 2000 Trascău, cât şi pentru a aduce completări la activităţile şi fişele educative” (Alin Roşca, coordonator program)


Dă mai departe ...

Postari similare