Vreau sa fiu Junior Ranger (2012)

Tineri si adulti implicati in activitati educative, se intalnesc in Muntii Trascau pentru a descoperi tainele naturii, dar si pentru a imbunatatii metodele si activitatile educative pentru cunoasterea naturii, in vederea realizarii programului pedagogic „Junior Ranger”.

In perioada 9 – 14 iulie 2012, Fundatia de Ecologie si Turism „Potaissa” a organizat un stagiu de instruire „Junior Ranger” cu scopul de a promova si imbunatati metodele si activitatile educative pentru cunoasterea naturii. Activitatea s-a desfasurat la Centrul de instruire si monitorizare Arii Protejate „Marioara Puscas”, al C.E.T.M Albamont.

La stagiu au participa 40 de persoane din care, 25 de tineri (10-14 ani) si 15 adulti implicati in activitati educative pentru cunoasterea naturii (profesori, animatori educativi, custozi arii protejate, etc).

“Prin activitatea planificata ne propunem sa imbunatatim metodele si activitatile educative pentru cunoasterea naturii, realizate pe parcursul anilor in cadrul programului Junior Ranger “Potaissa”. In acest sens, au fost parcurse diferite trasee turistice, atat in vederea realizarii de trasee tematice in Muntii Trascau, cat si pentru a aduce completari la activitatile si fisele educative ce vor au fost incluse in manualul “Vreau sa fiu Junior Ranger” (Alin Roşca, coordonator proiect)

Programul pedagogic “Junior Ranger” a fost finalizat in luna septembrie si contine manualul “Vreau sa fiu Junior Ranger”, care va cuprinde: prezentarea programlui si a metodologiei Junior Ranger, prezentarea habitatelor reprezentative din siturile naturale din imprejurimile Turzii, descrierea a 15 situri naturale din imprejurimile Turzii si din situl Natura 2000 Trascau si fiferite fise educative (cunoasterea mediului, forme de relief si geologie, flora si fauna, hidrologie, activitati umane, peisaj, ecologie).
De asemenea, pachetul educativ va mai contine si un DVD cu materiale suport (alte fise de activitate, fise flora si fauna, etc) si materiale realizate in cadrul proiectului, precum si o harta a rezervatiilor naturale din Turda si imprejurimi.

Proiectul este coordonat de Fundatia de Ecologie si Turism “Potaissa” si este finantat de Fundatia Pentru Parteneriat si MOL Romania, in cadrul componentei Arii protejate a programului Spatii Verzi.

Informaţii suplimentare:
Fundatia de Ecologie şi Turism “Potaissa”

Tel. 0744.678674, e-mail: potaissa@juniorranger.ro, web: www.juniorranger.ro

Dă mai departe ...

Postari similare