Junior Ranger … Aproape de natura !


Vedetele anului 2015 pentru Junior Ranger, sunt 2 poteci tematice noi: Detectivii Naturii (Cheile Turzii) şi Aventura în Epoca de Piatră (Cheile Tureni)

În perioada Mai – Noiembrie 2015, în Cheile Turzii şi Cheile Turenilor au fost amenajate 2 poteci tematice noi: Detectivii Naturii (Cheile Turzii) şi Aventură în Epoca de Piatră (Cheile Tureni).
Au fost desfăşurate activităţi de amenajare poteca tematică, refacere marcaje poteci, realizare şi amplasare panouri informative şi amenajare locuri de popas. Panourile amplasate pe potecile tematice, cuprind și informații în limba engleză și maghiară. Au fost realizate şi materiale informative și educative în limba română și engleză, într-o manieră interactivă și intuitivă.

„Prin traseele tematice realizate se urmărește informarea şi sensibilizarea vizitatorilor asupra elementelor specifice din cele 2 rezervaţii naturale, cunoașterea și protecția speciilor rare de plante și animale, precum și modul de formare și evolutie a reliefului pe roci calcaroase. Potecile tematice sunt destinate în special tinerilor, panourile informative cuprinzând şi detalii despre speciile de floră şi faună răspândite pe traseu şi asigură suport pentru activităţi educative viitoare, desfășurate în zonă. (Alin Roşca, coordonator program)

De asemenea, în acest an au fost organizate mai multe activităţi educative pe potecile tematice din rezervaţiile naturale din împrejurimile Turzii (drumeţii, concursuri, activităţi de observare, ateliere educative, etc). Activităţile au fost adresate în principal tinerilor din Turda şi din comunele de pe Valea Arieşului, aflate în vecinatatea siturilor Natura 2000.

“Activităţile educative pentru cunoaşterea naturii pot pune în valoare rezervaţiile naturale, pot oferi tinerilor experienţe inedite şi fascinante legate de natură şi să contribuie la o mai buna înţelegere a rolului rezervaţiilor naturale pentru comunităţle locale. În acelaşi timp, tinerii pot învăţa cum să gândească în mod responsabil şi să se implice pentru conservarea, protecţia şi promovarea valorilor naturale şi culturale de patrimoniu. Amenajate cu grijă, potecile tematice pot deveni instrumente valoroase de educaţie pentru „lecţii în aer liber” sau pur şi simplu o modalitate de a transforma o drumeţie obişnuită într-o experienţă memorabilă.” (Alin Roşca, coordonator program)

Proiectul „Junior Ranger … Aproape de natură” a fost coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” şi realizat în parteneriat cu Administraţia Natura 2000 Trascău. Proiectul a fost finanţat de Fundaţia Pentru Parteneriat şi MOL Romania, în cadrul componentei Arii protejate a programului Spaţii Verzi

Junior Ranger “Potaissa” este un program educativ adresat tinerilor din Turda şi împrejurimi. Prin organizarea de activităţi educative şi prin realizarea de trasee tematice, se urmăreşte diversificarea activităţilor educative şi de recreere la nivel local, pentru cunoaşterea şi protecţia naturii.

Informaţii suplimentare:
Junior Ranger POTAISSA
Tel. 0744.678674, potaissa@juniorranger.ro, www.juniorranger.ro
Facebook: http://www.facebook.com/JuniorRanger.RO
Imagini: Junior Ranger … Close to Nature

Dă mai departe ...

Postari similare