Exploratori ai sălbăticiei în Carpații din Sud-Vestul României este un ghid din care tinerii învaţă despre regiunea lor şi este diferit de manualele clasice de geografie sau biologie. Conţine informaţii despre arii protejate, parcuri naţionale şi naturale şi conceptul de sălbăticie. Se pune accentul pe bogăţia naturală a locurilor, pe specii cheie din regiune, beneficii, ameninţări, dar şi soluţii.

În ceea ce privește soluțiile, tinerii sunt încurajați să creeze propriile lor proiecte pentru protejarea naturii din zona lor. Pe lângă componenta teoretică, ghidul conţine foarte multe metode de lucru interactive, de echipă, cu exemple de activităţi care pot fi folosite de profesori şi au rolul să ţină tinerii cât mai mult în natură şi să-i încurajeze să interacţioneze cu elementele naturale.

 

Ghidul este structurat în trei părţi:

  • 1. Sălbăticia din Carpaţi, bogăţie pentru oameni
  • 2. Exploratori ai naturii sălbatice în Carpaţii din Sud-Vestul României
  • 3. Cluburile „Tineri activi pentru protejarea naturii sălbatice”.

 

Exploratori ai sălbăticiei în Carpații din Sud-Vestul României este un instrument de lucru dedicat profesorilor și elevilor din clasele IX-XII, dar şi tuturor celor interesaţi, de la reprezentanţi ai ariilor protejate la organizaţii care lucrează în domeniu.

Nevoia de a dezvolta acest ghid a apărut atunci când WWF România a început să lucreze în zona Carpaţilor din Sud-Vestul României şi a observat că multe dintre barierele care stau în calea dezvoltării durabile a comunităţilor locale este lipsa educaţiei în acest domeniu.

 

Mai multe informații: WWF - Exploratori ai sălbăticiei în Carpații din Sud-Vestul României

 


Ghidul este unul dintre rezultatele proiectului Tineri activi pentru protejarea naturii sălbatice din Carpaţi derulat în parteneriat cu cinci licee din oraşele Reșița, Anina, Orșova, Băile Herculane și Lupeni, fiecare localitate fiind situată în imediata vecinătate a celor cinci parcuri naționale și naturale cheie din regiune.

 

Materialul s-a realizat cu sprijinul financiar al DBU – Fundația Federală Germană pentru Mediu.

WWF
WWF001

Alte caracteristici

An aparitie
2015
Autori
WWF Romania
Editura
WWF Romania
ISBN
978-973-0-20097-3
Limba
Romana
Nr. pagini
232
Varsta
12-14 ani
14-17 ani

6 alte produse in aceeasi categorie:

Product added to compare.