Fiecare capitol are un subiect care prezintă o valoare (o specie, un habitat sau o altă valoare naturală) care să poată fi prezentată și ”dezbătută”/”experimentată” prin activități și jocuri într-o oră de curs sau în cadrul diferitelor activităţi şcolare sau extra-şcolare.

Se indică materialele necesare pentru activitate, va fi recomandată perioada de implementare a temei abordate şi se vor oferi informaţii ştiinţifice pentru cadrul didactic, pentru a-l ajuta să înţeleagă mai bine problema.

De asemenea, vor fi date exemple pentru a argumenta valoarea şi importanţa subiectului abordat. Nu în ultimul rând, există propuneri şi descrieri de activităţi și jocuri pentru a ajuta cadrul didactic în implementarea tematicii abordate.

Fiecare activitate are o fişă de lucru la finalul manualului, care a fost concepută pentru a sprijini cadrul didactic în desfăşurarea orei de educaţie ecologică propusă.

 


Manualul Educaţie Ecologică şi Arii Protejate a fost elaborat prin intermediul proiectului "Natura în şcoli şi şcoala în Arii Protejate", finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Autori: Florentina Florescu, Paul Hac, Tibor Hartel, Katalin Kelemen, Judith Papp

 

Utilizarea şi circularea acestui manual este gratuită.

Pk001

Alte caracteristici

An aparitie
2016
Autori
Florentina Florescu
Judith Papp
Katalin Kelemen
Paul Hac
Tibor Hartel
Editura
ProPark
Limba
Romana
Nr. pagini
75
Varsta
09-12 ani
12-14 ani

7 alte produse in aceeasi categorie:

Product added to compare.