Exista un numar mare de carti referitoare la plantele medicinale spontane. Pentru ca un nou volum de acest gen sa-si croiasca drum, trebuie sa prezinte aspecte si informatii noi, sa ofere abordarii inedite si exact acest lucru isi propune si lucrarea de fata.

 

Lucrarea incepe cu o prezentare succinta a istoriei utilizarii plantelor medicinale din flora spontana si importantei lor in viata omului, care face obiectul primului capitol "Introducere".

Capitolul al doilea "Notiuni generale despre plante medicinale" contine 3 parti. In primul subcapitol "Principii active" se prezinta principalele clase de principii active, ca substante tamaduitoare pentru organismul uman. Astfel, se face cunoscuta importanta relatiei: structura chimica - actiune farmacodinamica.

De asemenea, se indica metodele sau procedeele de identificare, recoltare, uscare si conservare ale plantelor medicinale in subcapitolul "Din farmacia verde in farmacia casei".

Pentru ca efectul curativ sa fie cat mai intens, perioada de timp cea mai potrivita pentru recoltarea unei plante medicinale este de mare importanta. De cele mai multe ori trebuie sa se cunoasca si momentul din zi, in care urmeaza sa se faca recoltarea.

Rovimed
ROV973-7719-14-X

Alte caracteristici

An aparitie
2017
Autori
Mihaela Temelie
Editura
ROVIMED
Format
290 x 210 mm
ISBN
ROV973-7719-14-X
Limba
Romana
Nr. pagini
432

16 alte produse in aceeasi categorie:

Product added to compare.