In Romania, dintre plantele care au proprietati medicinale, numai, aproximativ, 300 se recolteaza si se valorifica, unele ca materii prime pentru fabrici de medicamente, farmacii, pentru uz intern, altele pentru valorificare in strainatate.
Si totusi o mare parte din valoarea pe care natura ne-o ofera, an de an, se pierde din lipsa de cunostinte sau din dezinteres.
De aceea, se impune tot mai mult raspandirea tot mai larga a mijloacelor de cunoastere si a tehnicilor de recoltare, cat si simplificarea procedeelor de prezentare a cunostintelor necesare despre plantele medicinale.
Plantele cu efect favorabil asupra organismului omului sau cu efect inhibant asupra unor agenti patogeni isi datoreaza valoarea terapeutica anumitor substante. In cazul fiecarei specii de planta medicinala trebuie cunoscut acea substanta sau acele substante care le asigura valoarea si care se numesc principii active. Din ansamblul substantelor ce se gasesc intr-o specie numai unele prezinta interes farmaceutic.
O enciclopedie pentru copii despre biodiversitatea vegetală.
Cu secole în urmă, curiozitatea științifică a determinat unele personae să fie interesate în a cunoaște mult mai multe despre biodiversitatea vegetală.
Catalogarea speciilor a devenit, de asemnea, o provocare pentru mulți și, cu timpul, studiul plantelor a prins contur, până la apariția botanicii ca știință.
Aceasta carte prin intreaga sa prezentare, se adreseaza in egala masura specialistilor (biologi, medici, farmacisti), dar si publicului larg, oferind informatii noi, bogate si diverse legate de plantele cu importanta terapeutica.
Prima mea carte despre mari si oceane este o carte uimitoare: aflati cum aratau oceanele cu mii de ani in urma, ce vietuitoare se ascund in adancuri, ce nave le strabat, ce legende au inspirat sau cine le-a explorat intaia oara.
Ilustratiile atractive si textul bogat in informatii, dar usor de inteles, sunt motive in plus ca aceasta enciclopedie sa nu va lipseasca din biblioteca.
Aceasta carte incantatoare este plina cu sugestii pentru copii in legatura cu ce pot vedea si face afara, in mijlocul naturii: de la a privi florile, pomii si animalele, pana la a sari in baltoace sau a merge la sanius.
Imaginile atractive incluse aici ilustreaza o multitudine de lucruri pe care cei mici le pot observa in natura si despre care sa discute apoi impreuna cu prietenii, parintii sau profesorii lor.
Prima mea carte despre natura si ecologie reprezinta un sprijin educativ valoros, pentru ca va ajuta sa descoperiti impreuna raspunsuri la intrebari si sa folositi cunostintele dobandite drept puncte de plecare pentru explorari viitoare.
Cu ajutorul cartii, copilul va descoperi lucruri esentiale despre stiinta, animale, natura si ecologie si isi va dezvolta limbajul.
Ilustratiile atractive si textul bogat in informatii, dar usor de inteles, sunt motive in plus ca aceasta enciclopedie sa nu va lipseasca din biblioteca.
ALBUMUL Natura 2000 in Romania (2012) cuprinde prezentarea celor 5 regiuni biogeografice din Romania: Pontica, Stepica, Alpina, Continentala si Panonica insotita de aproape 250 de imagini semnificative, informatii geografice, geologice si biologice despre habitate si specii, un capitol special fiind dedicat pasarilor.
De ce aveau unii dinozauri pene? Cat de rapizi erau dinozaurii? De ce era tiranozaurul un vanator atat de bun?
Descopera raspunsurile incredibile la aceste intrebari, alaturi de multe alte informatii interesante, in aceasta enciclopedie perfecta pentru copiii curiosi.
Lucrarea face parte din colectia Enciclopedia celor mici care raspunde curiozitatii naturale a copiilor fata de tot ce este in jurul lor. Titlurile acestei colectii sunt de fapt mici enciclopedii, concise, explicite si insotite de informatii inedite si abtibilduri.
O poveste in imagini despre tot ceea ce ne inconjoara, explicata pe intelesul celor mici si insotita de ilustratii deosebit de frumoase si amuzante.
Lucrarea prezinta pamantul si legatura lui cu soarele si cu luna, planetele sistemului nostru solar, de la enumerarea elementelor relevante pana la curiozitati legate de acestea.
La final, cei mic vor gasi o serie de abtibilduri care pot fi asezate in ordine in paginile destinate jocurilor.