Biodiversitate in arii protejate

Pentru a învăţa lucruri noi despre lumea care ne înconjoară şi pentru a celebra diversitatea biologică, în perioada 21-25 mai 2014, am organizat diferite activităţi informative şi educative.

21 Mai – Ziua Europeana Natura 2000
Cu prilejul Zilei Europene Natura 2000, la sediul Fundatiei de Ecologie şi Turism „Potaissa” (Turda, Piaţa 1 Decembrie, nr.6), la ora 11:00, a fost deschisă expoziţia educativă „Arii protejate în împrejurimile Turzii”
Expoziţia a fost menţinută pe tot parcursul verii ca punct de informare local cu privire la biodiversitate şi ariile protejate din împrejurimile Turzii. Pe lângă vizitarea expoziţiei, vor fi organizate periodic şi proiecţii de imagini şi filme realizate în cadrul activităţilor educative, dar şi ateliere educative tematice.

22 Mai – Ziua Internaţională a Biodiversităţii
Cu prilejul Zilei Internaţionale a Biodiversitaţii am organizat 2 activităţi specifice.
Între orele 14:30 – 16:00, vom organiza masa rotundă cu tema „Rolul activităţilor educative în cunoaşterea şi protecţia rezervaţiilor naturale” la care sunt invitaţi să participe tineri implicaţi în activităţi Junior Ranger, cadre didactice, reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, custozii de arii protejate şi alte ONG-uri cu activităţi similare.
De la ora 18:00, iubitorii de natură au participat la o proiecţie de imagini intitulată „Plante şi animale din împrejurimile Turzii”

24 Mai – Ziua Europeană a Parcurilor Naturale
La sfarşit de săptămână, iubitorii de natură au fost invitaţi în zona Şipote (Abruptul Bedeleu), pentru a parcurge poteca tematică „Pietrele Vorbitoare” şi pentru a participa la activităţi de observare şi recunoaştere în teren a speciilor protejate de plante și animale.

Activităţile educative pentru cunoaşterea naturii pot pune în valoare rezervatile naturale, pot oferi tinerilor experienţe inedite şi fascinante legate de natură şi să contribuie la o mai buna înţelegere a rolului rezervaţiilor naturale pentru comunităţle locale. În acelaşi timp, tinerii pot învăţa cum să gândească în mod responsabil şi să se implice pentru conservarea, protecţia şi promovarea valorilor naturale şi culturale de patrimoniu.” (Alin Roşca, coordonator proiect)

Proiectul „Poteca tematică Pietrele Vorbitoare”este coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” şi realizat în parteneriat cu Administraţia Natura 2000 Trascău. Proiectul este finanţat de Fundaţia Pentru Parteneriat şi MOL Romania, în cadrul componentei Arii protejate a programului Spaţii Verzi.

Informaţii suplimentare şi inscriere la activităţile planificate:  
Junior Ranger POTAISSA (program coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa”)
Tel. 0744.678674, e-mail: potaissa@juniorranger.ro, web: www.juniorranger.ro
Facebook: http://www.facebook.com/JuniorRanger.RO

Informaţii despe evenimentele internaţionale:
21 Mai – Ziua Europeană Natura 2000 – http://www.natura2000day.eu/
22 Mai – Ziua Internaţională a Biodiversităţii – http://www.cbd.int/idb/
24 Mai – Ziua Europeană a Parcurilor Naturale – http://www.europarc.org/whats-on/european-day-of-park

Fotografii (album google)


Dă mai departe ...

Postari similare