Lectura peisajului (video)

Această activitate reprezintă un posibil punct de plecare pentru studiul unui peisaj, cu ajutorul elementelor naturale și permite copiilor să-și dezvolte simțul artistic, prin stimularea creativității și imaginației.

Lectura peisajului (v.2)

Lectura peisajului (v.1)

O excursie pe teren vă permite să identificați și să recunoașteți diferite elemente ale naturii, pe care le vom putea colecta și folosi în această activitate. Apoi, pe o foaie albă (sau autocolant), copiii vor reprezenta un peisaj identificat în cadrul excursiei, folosind din elemente naturale recoltate (flori, scoarță, frunze, fructe, pământ, etc.). După finalizarea exponatelor este organizată o prezentare, unde fiecare copil explică ce a reprezentat.

Te așteptăm alături de noi la activități juniorești, pline de natură și aventură !

Materiale editate în cadrul proiectului JuniorRanger.RO, proiect realizat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa” şi C.E.T.M Albamont. Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, în cadrul componentei Arii protejate a programului Spaţii Verzi.


JuniorRanger.RO este o platformă interactivă, dedicată promovării activităților educative pentru cunoașterea naturii, precum și a inițiativelor pentru protecția și conservarea biodiversității.

Informaţii suplimentare:
Junior Ranger POTAISSA (program coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa”)
Tel. 0744.678674, e-mail: potaissa@juniorranger.ro, web: www.juniorranger.ro, Facebook


Dă mai departe ...

Postari similare