Activități juniorești (2022)👫  În perioada MAI – OCTOMBRIE 2022, am organizat diferite activități educative pentru cunoașterea și protecția naturii, pentru copii si tineri din Turda și împrejurimi.

Cu acest prilej, au fost parcurse potecile tematice din zonă și au fost organizate diferite activități corelate caietulului de activități Junior Ranger. Activităţile au avut caracter practic și au fost adaptate la nivelul de cunoștințe al participanților.

Junior Ranger Camp 2022, cu Pici-Voinici !

Junior Ranger Camp 2022, cu Juniori-Exploratori !

👫  Activitățile în natură sunt importante pentru copii deoarece le oferă oportunitatea de a experimenta și de a învăța în mediul natural. Acestea contribuie la dezvoltarea lor fizică prin activitățile fizice desfășurate în aer liber, la dezvoltarea lor emoțională prin încurajarea sentimentelor de autonomie și independență, și la dezvoltarea lor mentală prin stimularea creativității și a gândirii critice.

Organizarea activităților în grupuri mici poate ajuta la încurajarea interacțiunilor sociale pozitive între copii și la îmbunătățirea abilităților lor de comunicare și colaborare. Utilizarea unui caiet de activitate dedicat, poate menține interesul copiilor pe tot parcursul activității și poate ajuta la orientarea lor către diferitele aspecte ale activităților propuse.

Utilizarea instrumentelor adecvate de observare și cunoaștere, cum ar fi lupa, binoclurile, microscopul, busola și hărțile, pot face activitățile mai interesante pentru copii și poate încuraja explorarea mediului înconjurător în detaliu. Acest lucru poate duce la o mai bună înțelegere a lumii în care trăim și la o mai mare conștientizare a importanței protejării mediului înconjurător.


Activități desfășurate în cadrul programului JuniorRanger.RO, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, în cadrul în cadrul componentei Arii protejate a programului Spații Verzi. Informațiile prezentate exprimă exclusiv opinia autorilor, iar Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România nu pot fi făcuţi în nici un fel răspunzători.

Informaţii suplimentare:
Junior Ranger POTAISSA (program coordonat de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa”)
Tel. 0744.678674, e-mail: potaissa@juniorranger.ro, web: www.juniorranger.ro
Retele Sociale: Facebook, Youtube (Junior Ranger TV), Instagram, TikTok


Playlist youtube: Activitati junioresti 2022Dă mai departe ...

Postari similare