Via Transilvanica

Via Transilvanica este un traseu de mare distanță care traversează România de la NE la SV. Reunește diferite unități geografice, regiuni istorice și culturi.

Via Transilvanica este un traseu de 1.400 km care dezvăluie 2.000 de ani din istoria Transilvaniei, de la Putna la Drobeta Turnu-Severin. Este un proiect Tășuleasa Social, un ONG care se ocupă de probleme de mediu, educaționale, sociale și culturale. Campusul se află în Piatra Fântânele, în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Acest traseu poate fi făcut în etape, sau complet, pe jos, cu bicicleta sau chiar călare, în funcție de ceea ce funcționează cel mai bine pentru fiecare călător. Ghidul călătorilor oferă informații generale despre alimentație și cazare, locuri și obiective de interes turistic.

Vezi: Cum a luat nastere VT ?

Via Transilvanica este despre diversitate, de la iarba verde de pe malul Dunării, până la vârfurile munților, iar peisajul este la fel de diferit precum oamenii pe care sperăm că vor merge pe acest drum. Astfel, traseul ne permite să descoperim elemente importante despre România și despre oamenii care locuiesc aici.

Traseul este compus din 7 segmente, finalizate în vara anului 2022, cu marcaje, indicatoare de direcție și borne kilometrice.

Mai multe informații: https://www.viatransilvanica.com/



Etapa 1: Bucovina


Etapa 2: Ținutul de Sus


Etapa 3: Terra Siculorum


Etapa 4: Terra Saxonum


Etapa 5: Terra Dacica


Etapa 6: Terra Banatica


Etapa 7: Terra Romana


Dă mai departe ...

Postari similare