Despre meseria de ranger cu Dan Grigoroaea

Material realizat în cadrul proiectului ”Oameni pentru Natură”, realizate de catre ProPark – ProPark Fundația pentru Arii Protejate. În cadrul proiectului a fost realizată o serie de 5 filme care cuprinde poveștile oamenilor care lucrează în ariile protejate din România și în domeniul conservării în generalAcesta va reprezenta un prim pas în direcția recunoașterii, promovării și stimulării profesionalismului și leadershipului în domeniul protecției naturii din România.

În ariile protejate din România activează circa 250 de rangeri. Rangerii au un rol esențial în managementul ariilor protejate. Prin intermediul lor sunt culese informații fundamentale din teren, sunt realizate activități diverse în sprijinul protecției naturii și este asigurată comunicarea cu comunitățile locale și publicul larg.

Munca rangerilor este complexă și plină de provocări dar și fascinantă. Un ranger din România își petrece cea mai mare parte a timpului în teren, indiferent de sezon, parcurgând cel puțin 1000 km pe jos în fiecare an și acoperind o suprafață cuprinsă între 3 și 124 km2, adesea în condiții dificile și uneori primejdioase.
Care sunt activitățile unui ranger într-o arie protejată? De ce competențe are nevoie pentru a-și face munca? De ce depinde succesul activităților sale?
În acest episod, Dan Grigoroaea ne oferă câteva răspunsuri la aceste întrebări, împărtășindu-ne câteva dintre motivațiile și perspectivele sale personale asupra meseriei pe care o face cu pasiune și dedicație de 14 ani. Dan este inginer silvic și activează ca Ranger la Administrația Parcului Național Călimani.

Filmările sunt realizate în Parcul Național Călimani în luna august 2018. Mulțumim echipei Administrației Parcului R.A. pentru sprijinul acordat în realizarea acestui film.


Proiect finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin programul Spaţii Verzi.

România Sălbatica – https://romaniasalbatica.ro/

NTD Film – https://ntdfilm.ro/descoperaromaniasalbatica/

Dă mai departe ...

Postari similare