Potecile tematice fac parte din infrastructura de interpretare și, de cele mai multe ori, apar sub forma unor panouri informative ce sunt instalate de-a lungul unei poteci de vizitare sau drumeţie.
Interpretarea este un proces de comunicare, concepută şi realizată pentru ca vizitatorii să înţeleagă şi să relaţioneze cu moştenirea culturală şi valorile naturale, prin interacţiunea cu obiecte, vestigii, artizanat, peisaje şi locuri.
Poteci istorice: pe urmele vânătorilor de munte, Parcul Natural Vânători-Neamţ
Natura Trail, Rezervaţia Biosferei Delta Dunării
AER sau Asociația de Ecoturism din România este un parteneriat pentru conservarea naturii și dezvoltarea turismului în România, realizând legătura între asociații de turism, organizații neguvernamentale de dezvoltare locală și conservarea naturii, proiecte de conservarea naturii și agenții de turism.
Conceptul inovator promovat de AER are la bază reunirea sectorului public și a celui privat într-un parteneriat pentru conservarea naturii și dezvoltarea turismului durabil.
În ultimii ani, ca urmare a diverselor iniţiative, au apărut numeroase poteci tematice în ariile naturale protejate, acestea reprezentând o modalitate inedită de descoperire a zonelor protejate.
În această broşură te invităm să descoperi cele mai frumoase 7 astfel de poteci din România, în accepţiunea Asociaţiei de Ecoturism din România (AER) - 2011.