Bun venit micule biolog! Iti place sa te joci in aer liber? Sau iti place sa descoperi frumusetile naturii? Pe parcursul anului se produc multe schimbari. Cartea micului biolog te va familiariza cu aceste schimbari ale anotimpurilor.
Porneste la drum de fiecare data avand aceasta carte asupra ta! Compara ceea ce ai invatat din carte cu ceea ce descoperi in gradina in parc, prin paduri, pajisti, campuri paraie.
Cu ajutorul acestei carti interesante isi incep copiii calatoria lor exploratoare!
Cartea micului biolog ofera raspuns la orice astfel de intrebare, fiind creata dupa anotimpurile anului. Oare ciripitul carei pasari este acesta? Ce cultura de cereale creste aici? De unde vine ceata toamnei?
Parcurge paginile despre primavara, vara, toamna si iarna si vei afla unde si cand poti observa animalele, plantele si fenomenele naturale cel mai bine.
Primavara - Plantele inmuguresc, pomii infloresc si semintele germineaza.
Vara - Campuri verzi, caldura mare si ploi calde.
Toamna - Se coc fructele, iar frunzele pomilor se vestejesc si cad. Diminetile sunt reci si cade ceata densa.
Iarna - Fulgii de zapada danseaza prin aer. Lacurile sunt inghetate, pomii desfrunziti. Natura se odihneste sub o patura albă, pana cand Soarele topeste zapada si natura reinvie.
Se adreseaza copiilor cu varsta peste 8 ani pasionati de natura.
Manualul de faţă promovează activităţile în natură, atât prin informațiile teoretice, dar mai ales prin prezentarea exercițiilor sau experimentelor care conțin elemente care depind de activități desfășurate în afara școlii, în mijlocul naturii.
Cartea micului biolog: Iarna - Cu activitati si experimente.
Prin intermediul acestei carti interesante, copiii pornesc intr-o expeditie de cercetare a naturii pe timp de iarna. Oare cum se pregatesc animalele de iarna? Ce urme poti descoperi in zapada si cum se formeaza, de fapt, gheata?
Broșura este structurată pe 3 capitole, primul capitol conține informații generale despre habitate, al doilea informații specifice despre habitatele din Muntii Trascăului, iar în al treilea capitol se regăsesc jocuri, pe care vă invităm să le încercați!
Broșura este structurată pe 3 capitole, primul capitol conține informații generale despre herpetofaună, al doilea informații specifice despre speciile de reptile și amfibieni din Muntii Trascăului, iar în al treilea capitol se regăsesc jocuri, pe care vă invităm să le încercați!
Un ghid din care tinerii învaţă despre regiunea lor şi este diferit de manualele clasice de geografie sau biologie. Conţine informaţii despre arii protejate, parcuri naţionale şi naturale şi conceptul de sălbăticie.
Exploratori ai sălbăticiei în Carpații din Sud-Vestul României este un instrument de lucru dedicat profesorilor și elevilor din clasele IX-XII, dar şi tuturor celor interesaţi, de la reprezentanţi ai ariilor protejate la organizaţii care lucrează în domeniu.
Această carte publicată de Asociaţia pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii „Grupul Milvus”, se adresează cadrelor didactice şi cuprinde prezentări şi activităţi dezvoltate şi susţinute copiilor din grădiniţe şi elevilor de la şcoli, de-a lungul ultimilor ani.
Conceputa special pentru copiii de varsta prescolara, cu scopul de a stimula dezvoltarea capacitatiilor de a invata, aceasta carte urmareste indeaproape principiile educatiei Montessori.
Activitatile propuse in paginile urmatoare ii vor familiariza pe cei mici cu natura si ii vor invata sa recunoasca animalele in mediul lor natural.
365 de activități amuzante și inteligente, care îți vor dezvălui tainele naturii zilnic, de-a lungul unui an! Instrucțiunile clare, pas cu pas, și fotografiile explică exact ce trebuie să faci și cum, de la proiecte ușoare la unele mai ambițioase, ce necesită ajutorul unui adult.
Trebuie doar să-ți procuri materialele necesare (hârtie, nisip sau pământ) ca să le realizezi. Indiferent unde te afli, folosește ce ai la îndemână și explorează natura împreună cu familia și prietenii.