Pentru inceput, copii vor invata cum sa pregateasca florile pentru presare, cum sa construiasca o presa, dar mai ales cum sa confectioneze, din materiale aflate la indemana, un ierbar.
Odata terminat, nu le ramane decat sa dea frau liber imaginatiei si sa-l personalizeze, cu atat mai usor cu cat Ierbarul meu ii ajuta sa o faca.
In plus, au ocazia sa invete despre partile componente ale unei plante, despre feluritele tipuri de plante si despre utilizarea lor, despre cum creste si se dezvolta o planta, despre seminte si flori.
Un spatiu generos este alocat, pana la uscarea florilor si terminarea ierbarului propriu-zis, lipirii si etichetarii plantelor culese pana acum.
La final, un mic dictionar „verde“ explica termenii regasiti intre copertele Ierbarului meu.
Broșura este structurată pe 3 capitole, primul capitol conține informații generale despre plante, al doilea informații specifice despre speciile floristice din Muntii Trascăului, iar în al treilea capitol se regăsesc jocuri, pe care vă invităm să le încercați!
Un ghid din care tinerii învaţă despre regiunea lor şi este diferit de manualele clasice de geografie sau biologie. Conţine informaţii despre arii protejate, parcuri naţionale şi naturale şi conceptul de sălbăticie.
Exploratori ai sălbăticiei în Carpații din Sud-Vestul României este un instrument de lucru dedicat profesorilor și elevilor din clasele IX-XII, dar şi tuturor celor interesaţi, de la reprezentanţi ai ariilor protejate la organizaţii care lucrează în domeniu.
„Are balta pește!”, dar cu siguranță are și păsăret! Cu un singur click puteți afla cum se numesc și cum cântă păsările pe care le întâlniți pe lacuri, râuri și în alte zone umede.
Această carte este plină de informații, fapte interesante, sarcini distractive și idei minunate pentru tinerii exploratori ai naturii.
Este o lectură amuzantă pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani. Ei vor deveni exploratori ai naturii. Ei vor învăța ce să caute atunci când se plimbă prin pădure, vor descoperi animalele uimitoare care trăiesc în pădure și vor afla multe informații despre diferitele tipuri de păduri.
Bun venit micule biolog! Iti place sa te joci in aer liber? Sau iti place sa descoperi frumusetile naturii? Pe parcursul anului se produc multe schimbari. Cartea micului biolog te va familiariza cu aceste schimbari ale anotimpurilor.
Porneste la drum de fiecare data avand aceasta carte asupra ta! Compara ceea ce ai invatat din carte cu ceea ce descoperi in gradina in parc, prin paduri, pajisti, campuri paraie.
Carte de colorat „Insecte saproxilice si arbori veterani” conține ilustrații cu insectele saproxilice și mai multe planșe cu arbori veterani care stimulează creativitatea și imaginația copiilor.
Ei pot să-și dezvolte abilitățile artistice, să-și completeze informațiile despre rolul unui arbore veteran în conservarea biodiversității și să-și exprime propriile lor viziuni asupra lumii naturale.
Conceputa special pentru copiii de varsta prescolara, cu scopul de a stimula dezvoltarea capacitatiilor de a invata, aceasta carte urmareste indeaproape principiile educatiei Montessori.
Activitatile propuse in paginile urmatoare ii vor familiariza pe cei mici cu natura si ii vor invata sa recunoasca animalele in mediul lor natural.
Descoperă date amuzante despre lumea înconjurătoare. Citind acest volum o să devii și tu expert în geografie.
Prietenii și profesorii vor fi uluiți de toate informațiile inteligente pe care le vei stăpâni :)
Știai că cel mai mare deșert din lume este de fapt acoperit de zăpadă? Sau că ideea că pământul este rotund nu i-a venit mai întâi lui Christofor Columb?
Cartea are o mulțime de ilustrații minunate, îți pune la dispoziție cunoștințe generale uimitoare, e plină de întrebări și teste distractive cu care verifici ce ai aflat.
În plus, te va ajuta să ajungi un mic geniu cât ai zice pește!
Manualul de faţă promovează activităţile în natură, atât prin informațiile teoretice, dar mai ales prin prezentarea exercițiilor sau experimentelor care conțin elemente care depind de activități desfășurate în afara școlii, în mijlocul naturii.