Activitatea de colorat cărți cu natura poate fi un mod distractiv și interactiv de a educa copiii despre lumea înconjurătoare, plantele, animalele și importanța conservării mediului înconjurător.
Colorarea cărților cu elemente din natura oferă copiilor o modalitate de a se conecta cu natura într-un mod tangibil și creativ. Activitățile de colorat pot fi combinate cu activități în aer liber. De exemplu, se poate organiza o drumeție într-o pădure din apropiere. Se caută un copac veteran și se fotografiază. Fotografiile personale vor fi folosite ca suport pentru alegerea culorilor.
Dezvoltarea unui respect mai profund pentru mediul înconjurător încurajează un stil de viață activ și sănătos.
Proiectul LIFE ROsalia Conservarea insectelor saproxilice din Carpați (LIFE19 NAT/RO/000023) este implementat de Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea în parteneriat cu Universitatea din București CCMESI, Administrația Parcului Natural Putna Vrancea și Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice fiind finanțat de Comisia Europeană și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.
Scopul proiectului este stoparea și inversarea tendinței de pierdere a habitatelor speciilor de coleoptere saproxilice cu areal în Carpați, protejate prin Directiva Habitate, prin demonstrarea unor acțiuni de conservare pentru creșterea conectivității habitatelor favorabile în ROSCI0208 Putna Vrancea (Parcul Natural Putna-Vrancea) și replicarea activităților cele mai potrivite în alte situri Natura 2000 din România. Speciile țintă sunt: Rosalia alpina, Osmoderma eremita, Morimus funereus, Cerambyx cerdo și Lucanus cervus.
Website:Life Rosalia